Veel geldverstrekkers bieden ondernemers de mogelijkheid om een zakelijke financiering aan te vragen. Je kunt onder meer voor een zakelijke lening, zakelijke hypotheek of zakelijk krediet kiezen. Heb je geld nodig voor een langlopende investering? Dan kun je het beste een zakelijke lening aanvragen. Toch ziet lang niet iedere ondernemer het nut van zo’n financiering in. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk 5 redenen op een rijtje om een zakelijke lening aan te vragen.
1. Geschikt voor langlopende investeringen
Wil je een nieuwe machine of een nieuw voertuig aanschaffen voor jouw bedrijf? Dan moet je vaak met een flinke zak geld over de brug komen. Als het jou aan de financiële middelen ontbreekt om zo’n investering te doen, biedt een zakelijke lening uitkomst. Je kunt overigens ook de aankoop van een nieuw bedrijfspand financieren met een zakelijke lening. Kortom: deze financieringsvorm kun je voor talloze doeleinden gebruiken.
2. Je kiest zelf de looptijd
Het grote aantal mogelijkheden is niet het enige voordeel van een zakelijke lening. Nee, want je bepaalt namelijk ook zelf de looptijd. De minimale looptijd is drie maanden, de maximale looptijd vijf jaar. Binnen deze periode bepaal je zelf de looptijd van jouw zakelijke lening. Veel ondernemers neigen naar een looptijd van vijf jaar. Niet gek, want je smeert de lening dan uit over 60 maanden. Doordat je maandelijks een deel aflost, valt het bedrag relatief laag uit. Besef je wel dat een lange looptijd ook nadelen met zich meebrengt. Je betaalt namelijk langer rente, waardoor jouw zakelijke lening onderaan de streep duurder uitvalt.
3. Rente staat vast
Wie een zakelijke lening afsluit, krijgt te maken met rente. Sommige ondernemers laten zich hierdoor weerhouden om zo’n lening af te sluiten. Zonde, want de rente wordt namelijk vastgezet op het moment dat je de lening aangaat. Stijgt het rentepercentage nadat jij jouw lening hebt afgesloten? Dan heeft dit geen gevolgen. Doordat de rente de hele looptijd vast staat, weet je precies hoeveel je iedere maand aflost.
4. Bedrag is volledig afgelost als jouw lening afloopt
Als je een zakelijke lening afsluit, staat er geld van een ander tot jouw beschikking. Vandaar dat je dit altijd terug moet betalen. Dit doe je door maandelijks een bedrag terug te storten naar de geldverstrekker van wie je het geld leent. De hoogte van dit bedrag hangt af van een aantal factoren. Het rentepercentage en de looptijd spelen hier onder meer een rol in. Betaal je het vastgestelde bedrag maandelijks d keurig terug? Dan is jouw zakelijke lening aan het einde van de looptijd volledig afgelost.
5. Kosteloos extra aflossen
Draait jouw bedrijf de laatste tijd aanzienlijk meer omzet dan voordat je een zakelijke lening afsloot? Dan kun je ervoor kiezen om extra af te lossen op de lening. Bij de meeste geldverstrekkers kun je jaarlijks 10% van het openstaande bedrag extra aflossen zonder dat hier kosten voor in rekening gebracht worden. Jouw maandlasten gaan hierdoor omlaag en bovendien betaal je minder lang rente.